DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Vestas-direktør ser behov for at outsource større dele af produktion

KORT NYT21. JUL 2021 13.35

Ifølge Vestas' chief operating officer, Tommy Rahbek Nielsen, er verdens største vindmølleproducenter nødt til at outsource mere af deres produktion for at kunne tjene penge og følge med væksten i branchen. Opråbet kommer som følge af at store dele af industrien ikke tjener penge, skriver Finans.dk.

Ifølge en analyse fra Det Internationale Energiagentur (IEA) skal installationen af vindmøller og solceller skal hæves med en faktor fire fra et rekordhøjt niveau i 2020, hvis den globale udledning af CO2 skal knækkes. Det kræver store investeringer at leve op til den efterspørgsel. Og flere af de investeringer bør være hos underleverandører, der kan servicere flere producenter, frem for at Vestas og deres konkurrenter foretager alle store investeringer til eksempelvis vingefabrikker selv, lyder det fra Tommy Rahbek Nielsen.

- Det er nødvendigt for at levere den volumen, der skal til, og for at alle ikke investerer sig selv til døde. Hvis Vestas, Siemens Gamesa og GE hele tiden skal investere i alting selv, så pumpes investeringerne op, og det skal betales af forbrugerne eller kunderne, siger han.

amp