DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

DI:
EU-klimaplan åbner enormt marked for danske virksomheder

Dansk Industri ser muligheder for danske virksomheder i den klimaplan som EU Kommissionen for nyligt har fremlagt.
20. JUL 2021 10.53

EU Kommissionen har for nyligt fremlagt en omfattende plan med konkrete initiativer, som skal gøre EU-landene i stand til at nå målet om mindst 55 pct. reduktion af CO2 i 2030.

Planen inkluderer blandt andet et udvidet CO2-kvotesystem. Og planen er godt nyt, mener DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen. Ifølge ham EU viser en nødvendig handlekraft i forhold til klimaudfordringen.

- Udspillet fra EU-Kommissionen kan blive en kæmpe gevinst for Danmark. Der vil i de kommende ti år blive investeret et trecifret antal milliarder euro i vedvarende energi, energieffektiviseringer og udvikling af grønne brændstoffer. Det er de store muskler, som bliver brugt til at trække udviklingen i en mere klimavenlig retning, siger han.

Kommissionen vil øge mængden af vedvarende energi og sikre, at bygninger bliver isoleret og forbedret til gavn for energieffektiviteten. Her kunne EU godt have været mere ambitiøse, mener Lars Sandahl Sørensen. Han håber derfor niveauet bliver skruet op i de kommende forhandlinger.

Men generelt ser han store muligheder for, at danske virksomheder især inden for vedvarende energi kan udnytte potentialet i klimaplanen, der åbner et kæmpe marked.

- Vi er verdensmestre inden for vedvarende energi, og i de kommende år kommer der altså virkelig fart på udbygningen med sol- og vindenergi i Europa. Det skaber enestående muligheder for danske virksomheder, siger Lars Sandahl Sørensen.

amp