DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Danmark og Luxembourg indgår samarbejde om energiøer

Danmark og Luxembourg har for nyligt indgået et aftale om at styrke landenes samarbejde om offshore vind blandt andet med fokus på Danmarks kommende energiøer.
14. JUL 2021 10.38

Danmark har indgået endnu en samarbejdsaftale om at se på udviklingsmulighederne i offshore vind med særligt fokus på Danmarks kommende energiøer.

Danmark og Luxembourg har således for nyligt underskrevet en ikke bindende politiskaftale, der har som mål at udmunde i fælles investeringer i den kommende energiøer, som Danmark vil opføre inden for de kommende år.  

-Havvind kommer til at spille en vigtig rolle i forsyningssikkerheden for det vesteuropæiske elnet. Jeg er glad for, at Luxembourg som et indlandsland har muligheden for at deltage aktivt i udviklingen af ??verdens første offshore vindenergiøer, og dermed kan bidrage til den vigtige udvikling for energiomstillingen, siger Luxembourgs energiminister, Claude Turmes.

Også Danmarks klima-, energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen er glad for at Luxembourg bliver en del af et samarbejde om at udvikle energiøerne. 

- Danmark og Luxembourg er forpligtet til at bidrage til den grønne omstilling. Med aftalen tager vi et vigtigt skridt fremad ved at styrke samarbejdet om at udvikle og etablere verdens første energiøer. En fælles europæisk tilgang er nødvendig for at maksimere brugen af ??Europas vedvarende energikilder, siger Dan Jørgensen i forbindelse med underskrivelsen af aftalen.  

Danmark har det seneste år indgået lignende aftaler om udvikling af offshore vind med Belgien, Tyskland og Holland. 

amp