DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ørsted vil udvikle flydende havvindmøllepark i Skotland

Ørsted indgår partnerskab med Flack Renewables og BlueFloat Energy med henblik på at deltage i et kommende udbud i Skotland for flydende havvind.
8. JUL 2021 9.54

I den kommende ScotWind-udbudsrunde, der afholdes af Crown Estate Skotland, vil et nyt konsortium med Ørsted i spidsen byde på havbundsarealer, der egner sig til installation af anlæg til flydende havvind i stor skala.

Ørsted har til det kommende udbud indgået partnerskab med Falck Renewables, der har specialiseret sig i dialog med lokalsamfund om landvindprojekter, og BlueFloat Energy, der er ekspert i flydende havvind. 

Det kommende udbud vil kunne bringe flydende havvind op i stor skala og dermed være med til at skabe helt nye muligheder globalt for flydende vindenergi og åbne muligheden for storskala vind i hidtil utilgængelige områder. 

- Vi offentliggjorde for nylig vores strategiske beslutning om at forfølge muligheder inden for flydende havvind og drive kommercialiseringen af denne teknologi. Dagens udmelding bekræfter Ørsteds engagement i denne spændende teknologi, der er under hastig udvikling,  siger Martin Neubert, CCO i Ørsted og tilføjer:

- Ved at forene vores stærke kompetencer inden for projektudvikling, konstruktion og drift med et team, der har unik erfaring med projekter inden for flydende havvind og en stærk lokal tilstedeværelse, kan vi give Skotland en spændende ny mulighed.

Det nye samarbejde vækker selvsagt også glæde hos Ørsteds partnere- BlueFloat Energys administrerende direktør Carlos Martin glæder sig over udsigten til kombinere egne erfaringer med flydende vind med Ørsteds store erfaring på at drive vindparker verden rundt. 

- Flydende havvind er en spirende industri, og vi er glade for partnerskabet med Ørsted. Det styrker vores kompetencer og skaber et konsortium, der vil stå stærkt i et meget konkurrencepræget ScotWind-udbud, siger Carlos Martin. 

BlueFloat Energy har blandt andet været med til at realisere WindFloat Atlantic, som er det første projekt inden for flydende havvind, der sikerede sig projektfinansiering i 2018. WindFloat Atlantic projektet består af tre stk. Vestas 8,4 MW-havvindmøller, der er isntalleret på flydende fundamenter

esl