DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Rambøll vinder fem kontrakter i Asien og åbner kontor i Tokyo

Rambøll har vundet offshore ordrer i Japan, Kina, Taiwan og Sydkorea til en samlet værdi af 60 mio. kr., og de fem projekter vil få en samlet kapacitet på 1,5 GW.
8. JUL 2021 9.07

I de senere år har Rambøll satset stort på at få fodfæste på det store asiatiske marked for havvind, der rummer et enormt potentiale. I 2016 var Rambøll fx den første ikke-kinesiske rådgiver nogensinde, der blev budt ind på det kinesiske marked til at designe vindmølleparken SPIC Binhai North nord for Shanghai.

Og nu ser det ud til, at Rambøll for alvor er ved at slå igennem til det asiatiske marked. 

Således har Rambøll netop vundet fem nye offshore ordrer i Japan, Kina, Taiwan og Sydkorea til en samlet værdi af 60 mio. kr. 

Kontrakterne omfatter design af vindmøllefundamenter, projektudvikling og vurdering af jord, vind og hydrodynamiske parametret på fem havvindmølleparker, der vil have en samlet kapacitet på over 1,5 GW. 

- Vores vindforretning er vokset støt i Asien inden for de sidste fem år, og disse fem nye kontrakter er resultatet af en målrettet indsats for at få fodfæste på det meget attraktive asiatiske offshore marked. De er derfor en stor præstation for os som vestlig virksomhed, og styrker vores position som førende i verden, når det gælder design og projektering af havmølleparker, som vi har mere end 30 års erfaring inden for, siger Tim Fischer, global direktør for havvind i Rambøll.

Asien og Stillehavsområdet er kendt for udfordrende jordbundsforhold og ekstremt vejr. Det stiller særlige krav til design og konstruktion af fundamenterne, som er forskellige fra kravene på det nordeuropæiske offshore vindmarked.

- Vores tilstedeværelse på det asiatiske marked har givet os en detaljeret viden om de udfordrende geologiske, metoceanske og seismiske forhold, som er unikke for Asien og som øger kompleksiteten i projekterne og dermed udfordringen med at nå frem til de mest omkostningseffektive løsninger, siger Tim Fischer.

Åbner nyt kontor i Tokyo

Rambøll etablerer samtidig et nyt, permanent kontor i Tokyo for at komme tættere på kunderne og øge mulighederne for at få del i et forventet milliardmarked for havvind.

Hvor Kina allerede er et stort marked for grøn vindenergi, står Japan, Sydkorea og Taiwan til at blive de næste asiatiske lande, som for alvor vil sætte gang i udbygningen af havvindmølleparker. Den samlede installerede havvindskapacitet i landende forventes at vokse fra 2 GW i dag til 25 GW i 2030.

- Der er et stort politisk drive mod vedvarende energi i Japan, Sydkorea og Taiwan, og derfor åbner vi kontor i den japanske hovedstad, som sammen med vores kontor i Kina skal fungere som et brohoved for vores fortsatte aktiviteter i Asien, siger Tim Fischer.

Inden for de næste fem år forventer Rambøll at femdoble sin offshore vindforretning i Asien, så virksomheden til den tid beskæftiger 50 eksperter inden for havvind på det asiatiske marked.

esl