DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Kampen om norske offshore licenser tager til med BP-bud

KORT NYT15. JUN 2021 10.40

Der er mange stærke aktører, som er med i kampen om de to nye norske havvind lincenser, Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II. Store selskaber som Ørsted, NorSea Group, og Equinor er alle med i hvert sit konsortium, der vil byde på en eller begge licenser. Nu er oliekæmpen BP den seneste spiller på banen.

I et nyt konsortium med Statkraft og Aker Offshore Wind vil byde på Sørlige Nordsjø II. Det nye konsortium vil undersøge mulighederne for at koble en del af energiproduktionen til offshore olie- og gasplatforme i et hybridprojekt, hvor energien altså skal løbe både ind mod land og videre ud offshore. De norske myndigheder forventes at tildele licenserne i første kvartal 2022. 

BP er stadig en rimelig ny spiller på havvindmarkedet, men har været hurtig til at markere sig. I september sidste år købte BP 50 pct. af Equinors Empire Wind og Beacon Wind-projekter på USA's østkyst. Kort efter blev BP og EnBW valgt som foretrukket byder på to licenser i Storbritannien. I det nye konsortium vil BP, Statkraft og Aker Offshore Wind hver eje 33 pct. 

esl