DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Vestas sælger sin sidste tårnfabrik
Vestas har tidligere selv produceret en del af de vindmølletårne, som man bruger i USA. Nu sælger Vestas produktionen.
Foto: Vestas

Vestas sælger sin sidste tårnfabrik

Vestas sælger sin tårnfabrik i Pueblo, Colorado til specialisterne hos CS Wind Corp. Vestas vil hellere fokusere på egne kerneaktiviteter.
4. JUN 2021 8.26

Med et ønske om at fokusere på kerneaktiviteter, har Vestas valgt at sælge sin tårnfabrik i Pueblo, Colorado, til de sydkoreanske tårnspecialister hos CS Wind Corp, oplyser Vestas i en pressemeddelelse. 

Tårnfabrikken i Pueblo var desuden den sidste tårnfabrik, som Vestas selv ejede og opererede. Vestas vil fremover hellere fokusere på sine specialiteter og istedet købe tårne hos eksempelvis CS Wind Corp. 

Fabrikken blev grundlagt i 2009 og er i dag verdens største tårnfabrik med mere end 500 ansatte, som producerer mere end 3.000 tårnsegmenter. 

CS Wind Corp overtager foruden fabrikken også de ansatte og når dermed mere end 3.300 ansatte verden over. CS Wind Corp producerer både onshore og offshore tårne og har fabrikker i Vietnam, Malaysia, Kina, Taiwan og Tyrkiet. 

Med salget af Pueblo-fabrikken har Vestas og CS Wubd Corp desuden indgået en aftale om levering af et ikke specificeret antal tårne til Vestas' amerikanske projekter. 

- På tværs af vores globale forsyningskædefodaftryk involverer vi flere partnere til at bygge videre på det fundament, vi har skab for vindenergi. Det inkluderer tilpasning af vores egne ressourcer til, hvor de kan være mest effektive, og overflytning af dele af vores opsætning, der skal drives af andre, som kan skabe mere værdi og sikre yderligere langsigtede job. Jeg er derfor meget begejstret for aftalen med vores langsigtede partner CS Wind om at udvide vores samarbejde yderligere, hvilket kan hjælpe med at vokse og modne forsyningskæden i Colorado, siger Executive Vice President og COO Tommy Rahbek Nielsen.

esl