DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Bladt Industries får stor ordre til fransk havvindmøllepark
Bladt Industries skal levere overgangsstykkerne til den kommende Calvados havmøllepark, som skal bestå af 64 Siemens Gamesa 7 MW-vindmøller med en samlet kapacitet på 450 MW.
Foto: Bladt Industries

Bladt Industries får stor ordre til fransk havvindmøllepark

Bladt Industries skal levere 64 overgangsstykker til havmølleparken Courseulles-sur-Mer i Frankrig.
3. JUN 2021 15.43

64 stk. overgangstykker skal fra Nordens Paris til det rigtige Frankrig, efter Bladt Industries har indgået en aftale med italienske Saipem SA. om at levere specialdesignede overgangsstykker (TP) til Calvados havmøllepark (Courseulles-sur-Mer) i Frankrig.

Bladt Industries kan gå i gang med produktionen med produktionen til august i Bladts produktionsfaciliteter i Aalborg. Produktionen forventes at være færdig i slutningen af 2022. Overgangsstykkerne vil have en højde på op til 24 meter og vægt på ca. 500 tons hver. 

Calvados havmøllepark vil bestå af 64 Siemens Gamesa 7 MW-vindmøller med en samlet kapacitet på 450 MW og vil blive placeret 16 km ud for den franske kyst på vanddybder imellem 22 og 31 meter. Saipem står for at levere fundamenterne, hvor Bladt Industries altså skal stå for overgangsstykkerne. 

- Vi er stolte over at blive udvalgt til denne kontrakt på baggrund af vores referencer i markedet. Vi har et erfarent og dedikeret team klar til at producere og levere de 64 TP’er, siger Anders Søe-Jensen, CEO, Bladt Industries.

Bladt Industries er blandt de største i verden inden for havvind. Virksomheden har i de sidste 25 år leveret til mere end 2.300 havvindmøllefundamenter svarende til mere end en tredjedel af alle verdens havvindmøller. Bladt Industries har desuden leveret et betydeligt antal offshore transformatorstationer.

- Den tillid, som Saipem har vist os ved at afgive denne ordre, er en anerkendelse af vores professionalisme. Vi har allerede etableret et stærkt samarbejde med Saipem og vi ser frem til at deltage i opførelsen af den første store havvindmøllepark i Frankrig, siger Bo Mørup, CCO, Bladt Industries.

esl