Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ørsted med på Time-liste over verdens mest indflydelsesrige selskaber

Ørsted er med på Times årlige liste over de 100 mest indflydelsesrige selskaber i 2021 sammen med blandt andre Facebook, Pfizer og Nike.
28. APR 2021 9.09

Hjemme i Danmark glemmer man til tider, den enorme rejse Ørsted har været på. Forvandlingen fra Dong til Ørsted er dog noget, der imponerer i udlandet, hvilket har givet Ørsted en plads på det amerikanske magasin Times' liste over de 100 mest indflydelsesrige selskaber i 2021. 

Time's Magazine udgiver hvert år en liste over de 100 mest indflydelsesrige personer og i år har Times for første gang udgivet en tilsvarende liste for virksomheder. 

Her er Ørsted med blandt listens "Innovators", hvor der foruden Ørsted også er dansk deltagelse i form af Lego. Den danske duo får i kategorien selskab af blandt andre IKEA, Nintendo, Netflix og TikTok. 

Time's Magazine skriver, at mange energiselskaber taler om at omstille sig fra et sort til et grønt energiselskab, men at Ørsted har vist, at det kan lade sig gøre. 

Mærsk er ligeledes med på listen som verdens største shippingvirksomhed i kategorien "Leaders". 

Det er desuden ikke kun Ørsted, der gør sig positivt bemærket på vindområdet. Det amerikanske energiselskab NextEra, som er verdens største producent af vind- og solenergi, er ligeledes med på listen i kategorien "Disrupters". NextEra får 35 pct. af sin energiproduktion fra solceller og vindmøller. NextEra er desuden USA's mest værdifulde energiselskab, efter det sidste år overhalede ExxonMobil. 

esl