Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Blæsende påskevejr gav gunstige forhold for vindenergi

Det blæsende vejr Påskedag og 2. Påskedag gav nok røde kinder og kolde fingre for danskerne, men det gav gode forhold for vindmøllerne, der dækkede næsten 100 pct. af elforbruget over de to dage.
6. APR 2021 14.29

Mens en kold og blæsende afslutning på Påsken var hård mod påskeliljerne og forårsfornemmelser, gav vejret gunstige forhold for de danske vindmøller.

Mens den stadigt friske start på Påsken gav henholdsvis 41 GWh og 57 GWh vindenergi d. 1. og d. 2. april, fik Danmark næsten dækket hele sit elforbrug Påskedag og 2. Påskedag, viser tal fra WindEurope.

Påskedag dækkede de danske vindmøller 97 pct. af det danske elforbrug med 87 GWh. 2. Påskedag steg produktionen til 88 GWh, men eftersom strømforbruget ligeledes var steget, dækkede vindmøllerne 'blot' 90 pct. af elforbruget – heraf 71,8 pct. fra landvind og 17,8 pct. fra havvind.

For hele Europa blev 20,6 pct. og 28,3 pct. af det samlede elforbrug dækket af vindenergi Påskedag og 2. Påskedag.

Mens Danmark var det land i Europa, der fik mest af sit el dækket af vindenergi Påskedag – efterfulgt af Sverige med 47 pct. og herefter Grækenland og Spanien med 35 pct. – var det Tyskland der havde den største samlede produktion. 

De tyske vindmøller proucerede således 359 GWh Påskedag,  hvilket dækkede 34 pct. af det samlede elforbrug – mens det 2. Påskedag steg til hele 803 GWh, hvilket dækkede 71 pct. af det samlede elforbrug i Tyskland.

Storbritannien var begge dage den næststørste producent med henholdvis 209 og 317 GWh. 

esl