Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Energianalytiker: Hvis energiøer ikke er klar i 2030 vakler 70 pct. reduktionsmål

KORT NYT29. MAR 2021 11.35

Energiøernes økonomi i Østersøen og Nordsøen er afhængigt af, at hver af øerne får en udlandsforbindelse til mindst et andet partnerland. Denne økonomiske usikkerhed om, hvornår disse kabler kan etableres, har udskudt energiøen i Nordsøen til 2033, men udskydelsen bringer ifølge en energianalytiker Klimalovens 70 pct. reduktionsmål i 2030 i fare, skriver Ingeniøren

- Af hensyn til 70 procentsmålet bør der tages stilling til en konkret plan for energiøen i Nordsøen med en trinvis tilslutning af havvind, og med en gennemregnet analyse af fordele og ulemper ved, at der i første omgang kun ilandføres til Danmark. Som vi ser det, er det muligt at tilslutte de første 3 GW til Vestdanmark, siger Hans Henrik Lindboe, der er partner i Ea Energianalyse.

Ifølge Lindboe bør man gøre øerne mere uafhængige af tidshorisonten for udlandsforbindelser. Udskydelsen vil ifølge Ea Energianlyses beregninger medføre en mangel på 10 tWh grøn strøm i 2030, svarende til knap en tredjedel af Danmarks nuværende elforbrug.   

amp