dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Så meget betaler kommunerne i kontingent til KL
KL foreslår at hæve kommunernes kontingent fra 2022. Samtidig skal det blive billigere at deltage i de store konferencer og topmøder. På billedet holder KL's formand Jacob Bundsgaard (S) tale til Kommunaløkonomisk Forum i Aalborg i januar sidste år.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Opgørelse:
Så meget betaler kommunerne i kontingent til KL

Det koster omkring 440 mio kr. om året at holde KL kørende. 217 mio. af dem kommer i år fra kommunernes kontingent.
17. MAR 2021 12.56

Det koster knaster at drive en af Danmarks mest magtfulde interesseorganisationer. Nærmere bestemt omkring 441 mio. kr. om året, fremgår det af KL’s regnskab for 2020.

Sidste år betalte kommunerne tilsammen 212 mio. kr. i kontingent. I år vil kommunerne komme til at betale omkring 217 mio. kr., skriver Kommunen.dk, som har opgjort, hvad hver enkelt kommune betaler i kontingent.

Det er i gennemsnit ca. 2,2 mio. kr. pr. kommune, og pengene er generelt godt givet ud, mener Peter Munk Christiansen, der er professor og institutleder på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet og har forsket i offentlig forvaltning og interesseorganisationer.

- Det er umuligt at sige, om KL burde være ti mio. kr. dyrere eller billigere at finansiere. For hvad koster indflydelse? Når man er oppe i den liga, som KL er i, er du helt oppe i det gode selskab, og det er dyrt, hvis man virkelig vil være med. Det kræver en økonomi, der sikrer et embedsværk, der kan tale med centraladministrationen, siger Peter Munk Christiansen.

KL har foreslået at hæve kontingentet med seks pct. fra 2022. Forslaget tages op på Kommunalpolitisk Topmøde torsdag 18. marts.

 

Se liste over, hvad hver enkelt kommune betaler i kontingent på Kommunen.dk.