dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
KL foreslår at hæve kommunernes kontingent med seks pct.
Sådan så det ud på Kommunaløkonomisk Forum i januar 2020, som var det sidste store KL-arrangement, der nåede at blive holdt, inden coronakrisen begyndte. Fremover skal det være væsentligt billigere at deltaget i arrangementet. Til gengæld bliver det dyrere at være medlem af KL.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

KL foreslår at hæve kommunernes kontingent med seks pct.

Et forslag fra KL vil gøre det gratis for politikere at deltage i Kommunalpolitisk Topmøde, mens det vil blive billigere for alle at deltage i KL's konferencer og topmøder.
11. MAR 2021 11.24

På Kommunalpolitisk Topmøde i næste uge handler et af punkterne på delegeretmødet om at øge kommunernes kontingent til KL med seks pct. fra 2022. Det skriver Kommunen.dk

KL's bestyrelse står bag, og hvis forslaget bliver vedtaget, vil kommunernes samlede kontingent stige fra omkring 217,5 mio. kr. i år til ca. 232,3 mio. kr. næste år. Dermed stiger kontingent faktisk omkring otte pct., da de seks pct. lægges oven i den normale årlige stigning, som følger den kommunale pris- og lønudvikling.

KL skriver, at forslaget skal ses i lyset af, at det samtidig bliver billigere for kommunerne at deltage i konferencer og topmøder. Det dyrere kontingent er altså et virkemiddel for at få flere politikere og embedsmænd fra kommunerne til at deltage i arrangementerne.

Hvis forslaget vedtages, bliver Kommunalpolitisk Topmøde gratis for kommunalpolitikere, mens prisen vil være 1.900 kr. for øvrige deltagere. Normalt har prisen været 2.800 kr. pr. person for alle.

Derudover kommer det fast til at koste 1.900 kr. for alle at deltage i de fem konferencer: Børn & Unge topmødet, Kommunaløkonomisk Forum, Social- og Sundhedspolitisk Forum, JobCamp og Teknik & Miljø. 

Tidligere kostede det mellem 4.000 kr. og 5.000 kr. pr. person at deltage i de begivenheder.

 

Læs hele artiklen på Kommunen.dk.

 

Udvikling i kontingent

Kommunernes kontingent til KL stiger normalt en smule hvert år for at følge den kommunale pris- og lønudvikling. De seks pct. stigning, KL foreslår, vil komme oveni den normale stigning, som udgør 2, 1 pct.

Selve kontingentet fordeles ud over kommunerne i forhold til fordeling af indbyggere. Det betyder, at jo flere indbyggere i en kommune, jo dyrere et kontingent.

Årligt kontingent samlet:

2019: 207.693.369 kr.

2020: 212.230.041 kr.

2021: 217.533.712 kr. (forventet, udregnet af Kommunend.dk)

2022: ca. 232.300.00 kr (forventet, hvis den nye kontingentforhøjelse vedtages)

Kilde: KL