Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Esbjerg-politikere vil sige endeligt nej til møller på Tjæreborg Enge

KORT NYT17. FEB 2021 15.58

Vattenfalls mølleprojekt ved Tjæreborg Enge har længe været i strid modvind. Vattenfall har selv sat det på pause, efter at et stort flertal i byrådet i Esbjerg har meldt ud, at de vil afvise projektet. Vattenfall meddelte dog, at de vil vende tilbage med projektet efter næste valg.

Den forespørgsel håber politikerne i Esbjerg at kunne undgå, skriver JydskeVestkysten. 1. marts får medlemmerne i Plan & Miljøudvalget således forelagt det plangrundlag, der blev udarbejdet anledning af Vattenfall-projektet, og her ventes udvalget at stemme forslaget ned og sende plangrundlaget til endelig afvisning i Esbjerg Byråd.

- Vi kan ikke realitetsbehandle Vattenfalls konkrete projekt, for det findes ikke mere, da det som bekendt er trukket tilbage af energiselskabet selv. Men vi kan rent politisk formalisere det budskab, mange partier allerede har været ude med, nemlig at vi ikke ønsker 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge, siger udvalgsformand Karen Sandrini (S), der håber og tror, at byrådets kommende beslutning, vil få Vattenfall til at droppe projektet.

amp