dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

KV21:
EL-spidser på plads i to større kommuner og en mindre

Helt nyt ansigt i Aarhus, prøvede politikere i Aalborg og Hillerød.
15. FEB 2021 12.12
TEMA: KV21

I Aarhus er der helt nye ansigter på Enhedslistens opstillingsliste efter en urafstemning med 120 deltagere. Partiet har her været præget af fløjkrig, hvor det ene byrådsmedlem Peter Hegner Bonfils har meldt sig ud og er gået til S, mens det andet byrådsmedlem Lone Norlander ikke vil stille op igen. 

Ny spids er ifølge partiet 25-årige studerende Laura Bryhl, der iøvrigt tidligere har været medlem af børne- og ungebyrådet i Aarhus. Veteranen Viggo Jonasen, der netop er kommet i byrådet efter Bonfils og hører til kritikerne af Bonfils og Norlander, blev nummer fem.

I Aalborg er tidligere MF Per Clausen, der har siddet i byrådet siden KV13, genvalgt som spids. Fungerende byrådsmedlem Anna Aaen nummer to og rådmand for miljø og energi Lasse Olsen, der for tiden er på barselsorlov, nummer tre. Ligesom i Aarhus har EL i Aalborg to ud af 31 pladser.

Per Clausen kom med 2.581 personlige stemmer på top fem ved KV17 efter borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) med 29.498, Tina French Nielsen (V), der netop har trukket sig som rådmand, med 4.275, Mads Duedahl (V), der nu er blevet regional V-spids, med 2.586. Og foran veteranen Mai-Britt Iversen (S), der ikke stiller op igen, med 1.949.

I Hillerød er der også genvalg til EL-spidsen, faglig sekretær i 3F Tue Tortzen, der i dag sidder som eneste EL-medlem ud af 27. 

Også han kom på den lokale top fem ved KV17. Tortzen fik 611 personlige stemmer efter borgmester Kirsten Jensen (S) med 4.384, V-spids Klaus Markussen med 3.425, Mette Thiesen (NB), der ikke stiller op igen, med 826, men foran tidligere borgmester Dorte Meldgaard (K), der siden er flyttet ud af kommunen, med 596.