dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Regionerne fyrer SOS International som testleverandør
SOS International bliver nu fyret som leverandør af lyntest efter kritik af underleverandøren Medicals Nordic. (Arkivfoto).
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Regionerne fyrer SOS International som testleverandør

Regionerne har ikke længere tillid til, at SOS International med underleverandøren Medical Nordic kan opfylde kontrakt- og sundhedsfaglige retningslinjer.

Regionerne har opsagt kontrakten med SOS International med 30 dages varsel og krævet, at SOS International øjeblikkeligt afbryder samarbejdet med underleverandøren Medicals Nordic. Det sker blot en uge inde i kontraktperioden.

- Regionerne er på vegne af borgerne dybt skuffede over at SOS International svigter sine forpligtelser, siger koncerndirektør i Region Midtjylland Anders Kjærulff. 

Regionerne mener ikke at SOS International magter opgaven i det krævede omfang, ligesom der er konstateret alvorlige brud på kvaliteten hos især deres underleverandør Medical Nordic.

Nordjysk ærgrelse 

Også regionsrådsformand i Region Nordjylland, Ulla Astman (S) er ærgerlig. 

- Det vi har set fra SOS International har været under al kritik, og beslutningen om at stoppe samarbejdet er derfor den rigtige. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at SOS ikke leverede på opgaven.

I løbet at de kommende uger overtager Falck testopgaverne i Region Midtjylland, Sjælland og Nordjylland. Og det glæder Ulla Astman. 

- Det er glædeligt, at Falck er klar til at overtage hurtigtest i Nordjylland. Jeg er sikker på, at nordjyderne får et trygt og kvalitetssikkert tilbud.

Parken genåbner

I  Region Hovedstaden fortsætter SOS International med at tilbyde hurtigtest til borgerne i opsigelsesperioden. Men virksomheden må udelukkende anvende eget personale til opgaven, da der ikke længere er tillid til underleverandøren.

Det er en betingelse fra regionernes side, at der omgående bliver rettet op på bl.a. hygiejneforhold. I modsat fald kan samarbejdet med SOS International stoppe inden opsigelsesvarslet udløb.

"Parken" i København åbner mandag som ekstra midlertidigt offentligt teststed. Copenhagen Group/Copenhagen Medical står bag, og virksomheden øger testkapaciteten i løbet af de kommende dage.

Mulighed for at omlægge teststrategi

Falck og Copenhagen Medical tabte for nylig en udbudsrunde hos regionerne om at stå for lyntest efter 1. februar. De to firmaer blev slået af banen af netop SOS International og Carelink.

Det var prisen, der var afgørende for valget af de to udbydere, har Region Midt, som har forhandlet på regionernes vegne, ifølge Politiken oplyst.

Formanden for KL, Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), kalder det over for TV2 "fornuftigt", at SOS International sættes fra bestillingen.

- Det giver os en mulighed for at lægge teststrategin om. Det har været en svær opgave, som disse virksomheder har været på, fordi det er en så kompliceret logistik, man skal have op at stå, siger han til tv-stationen.

Ritzau / rbr