dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Tre kommuner nomineret til byplanspris
Koblingen mellem vandet og byen i form af en bro over banelegemet er en del af nomineringen af Køge til Byplandsprisen 2020.
Foto: Rune Johansen/Dronerune.dk

Tre kommuner nomineret til byplanspris

Furesø, Faaborg-Midtfyn og Køge kæmper om Byplansprisen med fælles tema: Samarbejde med borgerne.

FURESØ / FAABORG-MIDTFYN / KØGE:  For første gang siden 2014 går Byplanprisen i år til en kommune øst for Lillebælt. De tre nominerede kommuner i 2020, som bryder den jyske dominans, er Furesø Kommune og Bofællesskabet Mageløse, Faaborg-Midtfyn Kommune samt Køge Kommune og Køge Kyst.

De nominerende har forskellige bud på god byplanlægning, men er fælles om et stærkt fokus på samarbejdet med borgerne.

Furesø og Bofællesskabet Mageløse har overskriften bofællesskaber og bæredygtighed; Faaborg-Midtfyn er nomineret for udvikling af et bud på fremtidens forstad, mens  buddet fra Køge og Køge Kyst er fornyelse af købstaden. 

- Borgerne og bylivet er i centrum. De tre nominerede viser byer og forstæder, hvor der både er et imponerende ejerskab og liv i gaden. Kommunerne har lagt stor vægt på lokal identitet og samarbejde med borgerne. ?I sidste ende handler byplanlægning om mennesker – det ses meget tydeligt i år, siger direktør Ellen Højgaard Jensen, Dansk Byplanlaboratorium, der sammen med Akademisk Arkitektforening uddeler prisen. 

Byplanprisen 2020 uddeles 2. oktober ved Byplanmødet i Sønderjylland. 

MG

Om Byplanprisen

Byplanprisen uddeles hvert år for planlægning, der er nytænkende og inspirerende. Prisen er indstiftet af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening .

Vinderen afsløres på årets Byplanmøde 2. oktober ved Byplanmødet, der afholdes med Aabenraa, Sønderborg og Flensborg som værtskommuner.  

Byplanprisen uddeles i 2020 for 26. gang. 

Juryen består af Lisbeth Nørskov Poulsen og Mads Rue, udpeget af Akademisk Arkitektforening ,Jes Møller og Marie Stender, udpeget af Dansk Byplanlaboratorium, samt Peer Frank, udpeget af Foreningen af Byplanlæggere 
 
De tre sidste år er prisen gået til Aalborg Kommune og Himmerland Boligforening for Aalborg Øst (2019), Esbjerg Kommune for sammenhæng mellem by og havn (2018) og Viborg Kommune for Viborg Baneby (2017)


 Læs mere om byplansprisen her.