dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Veteraner, debutanter og brændte valgplakater
Helge Adam Møller under det konservative landsråd i 2017.
Foto: Nanna Navntoft, Ritzau Scanpix.

KV21:
Veteraner, debutanter og brændte valgplakater

Følg de seneste navnenyheder op til KV21 i blå partier samt De Radikale - i Næstved, Fredericia, Faaborg-Midtfyn, Aarhus, Vordingborg og Slagelse.
14. AUG 2020 7.25
TEMA: KV21

En veteran på både det lokal- og landspolitiske plan, 77-årige Helge Adam Møller (K), stiller ikke op til byrådet i Næstved igen, skriver Sjællandske. Derimod satser det tidligere folketingsmedlem nu på et valg til regionsrådet.

Den pensionerede major har siddet i byrådet i to omgange - for tiden i en tomandsgruppe uden for konstitueringen i byrådet, hvor Carsten Rasmussen (S) er borgmester. Som ny spids er tidligere KU-formand og chefkommunikationskonsulent i Danske Bank Rune Kristensen på 38 år kørt i stilling, men endnu ikke valgt.

I Fredericia er der i Venstre et comeback på vej til 43-årige Niels Martin Vind, der ellers trak sig som partiets folketingskandidat i Fredericiakredsen tilbage i 2014, skriver Fredericia Dagblad.

At bestyrelsen hellere ville støtte den skandaliserede ex-borgmester Thomas Banke (V) som folketingskandidat fik dengang gymnasielæreren til at kvitte ambitionen om Folketinget, og han brændte sine valgplakater. Men nu er han klar til en indsats i byrådet og peger på, at Peder Tind som spids in spe har samlet partiet.

V er gået tilbage ved de seneste tre valg og har i dag fire pladser ud af de 21 i byrådet, hvor S har absolut flertal med 13 pladser og Jacob Bjerregaard som borgmester.

I Faaborg-Midtfyn har Venstre nu to kandidater at vælge imellem i bestræbelsen på at leve op til kommunens værdighed som svingkommune, hvor S og V skiftes til at have magten. I denne periode er Hans Stavnsager (S) nemlig borgmester.

Byrådsmedlem Ole Pedersen, der også var FT-kandidat ved FV19, meldte sig først - uden at aftale det med byrådsgruppen - og fik ifølge Fyens Stiftstidende en lidt afmålt reaktion. Senest har veteranen Kristian Skovslund Nielsen meldt sig - han var ved KV17 nummer to på V-listen efter viceborgmester Søren Kristensen, der ikke stiller op som spids igen. 

I samme kommune har De Radikale genvalgt byrådsmedlem Søren Hillers som spids, skriver Fyens Stiftstidende.

Den 46-årige skoleleder er også HB-medlem i partiet og har droppet sit FT-kandidatur for at hellige sig byrådet, hvor han sidder i en tomandsgruppe. Partiet hædrede i øvrigt tidligere fisker og borgmester i den gamle Faaborg Kommune fra 1998-2002, 85-årige Alfred Andersen, som æresmedlem.

I Aarhus har De Radikale to at vælge imellem som byrådsspids: Den 40-årige gymnasielærer Eva Borchorst Mejnertz udfordrer den seneste R-spids og kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad, skriver Århus Stiftstidende.

Mejnertz kom i byrådet ved KV17 og er forkvinde for Børn- og Ungeudvalget. Azad-Ahmad har siddet i byrådet siden 2007 og været rådmand siden 2014. De to udgør R-gruppen i det 31 pladser store byråd med S-borgmester Jacob Bundsgaard for bordenden. 

Dansk Folkeparti i Vordingborg har valgt ny spids i Søren Hansen efter en åreladning i byrådsgruppen fra tre til en, da Heino Hahn og John Pawliks begge skiftede til Nye Borgerlige, skriver Sjællandske. Hvis Søren Hansen vælges, bliver han debutant i byrådet, hvor Marie Hansen i dag udgør enmandsgruppen.

I Slagelse tøver DF-spidsen fra KV17, Ann Sibbern, med at beslutte, om hun vil være spids igen, og har i første omgang overladt posten som gruppeformand til Palle Kristiansen, skriver Sjællandske

Sibbern er pædagog, arbejder i dag som tilsynsførende i Socialcenter Øst og vil læse videre til jurist, så det kniber med tiden. DF har fire pladser og står uden for konstitueringen i det 31 pladser store byråd, hvor John Dyrby Paulsen (S) er borgmester.