DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Internationalt forbund: VM må gerne holdes på gammelt stadion
Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix

Internationalt forbund: VM må gerne holdes på gammelt stadion

Verdensmesterskaberne i kano og kajak blev aftalt på baggrund af planer om et nyt rostadion - men skal i stedet afvikles på det gamle anlæg. Det internationale kanoforbund har nu godkendt de ændrede planer.

GLADSAXE: I sensommeren 2021 skal der afvikles VM i kano og kajak på og ved Bagsværd Sø. Da værtskabet blev tildelt Danmark, var det med  udsigten til et verdensmesterskab på et nyt rostadion med topmoderne forhold for både tilskuere og atleter.

Men sådan kom det ikke til at gå. Klagesager forhalede stadionbyggeriet, så det ikke kunne blive færdigt inden VM. Byggeriet er nu udskudt og i stedet planlagt til at blive igangsat efter verdensmesterskaberne. Det skriver TV2 Lorry.

Derfor har Dansk Kano & Kajak Forbund været nødsaget til at tænke ud af boksen og finde på nye løsninger for faciliteterne, idet det gamle anlæg ved Bagsværd Sø ikke lever op til de internationale krav.

Onsdag eftermiddag var repræsentanter for det internationale kano- og kajakforbund, ICF, på besøg for at godkende det VM, danskerne i stedet kan levere.

Og her blev inspektionen vekslet til en godkendelse, dog med nogle få forslag til ændringer.

- Jeg elsker det. Det er et smukt syn, siger Frank Garner, der er hovedbestyrelsesmedlem i ICF, om anlægget ved Bagsværd Sø.

Havde hellere siddet på nyt stadion
Konkurrencen skal holdes på et stadion, der blev bygget i 1960'erne - og dermed under nogle andre forhold, end det, der var i tankerne med et nyt stadion.

- Vi havde selvfølgelig hellere siddet på et nyt rostadion, det er ikke nogen hemmelighed. Nu er vi så på det her sted og stedets naturlige skønhed er her stadigvæk. Det er så den, vi skal indramme og gøre til en kvalitet - og det går fint, siger Christian Jacobsen, der er direktør for Dansk Kano & Kajak Forbund.

Planerne for det kommende VM indebærer blandt andet midlertidige tribuner og større inddragelse af publikum. Og de planer havde ICF ikke de store indsigelser imod.

- Vi foreslår kun mindre ændringer, der vil gøre det lidt bedre for atleterne og give en lidt bedre tilskueroplevelse, siger Frank Garner.

Verdensmesterskaberne i kano og kajak afholdes 26.-29. august 2021.

ibs