Mangelfuld uddannelse gør Sundhedsplatformen farlig for patienter
Foto: Christian Lindgren, Ritzau Scanpix

Mangelfuld uddannelse gør Sundhedsplatformen farlig for patienter

Styrelsen for patientsikkerhed genåbner sag, efter at det har vist sig, at otte ud af ti overlæger på Sjælland ikke får tilstrækkelig oplæring og uddannelse i Sundhedsplatformen.

SJÆLLAND: Næsten otte ud af ti læger på sygehusene i Region Sjælland får ingen eller for ringe uddannelse og oplæring i regionens komplicerede og udskældte it-system, Sundhedsplatformen. Det skriver Politiken.

Det fremgår af en omfattende undersøgelse af de sjællandske lægers arbejde med Sundhedsplatformen, som Overlægeforeningen har gennemført.

45 pct. af lægerne siger, at de slet ikke får oplæring og supervision i Sundhedsplatformen. 32 pct. siger, at de får for lidt. Kun 13 pct. mener, at de får tilfredsstillende oplæring og supervision.

Og dermed er patientsikkerheden bragt i fare, mener Overlægeforeningen, der henviser til, at Styrelsen for Patientsikkerhed sidste år fastslog, at Sundhedsplatformen, der er designet til et andet sundhedsvæsen end det danske, kun kan anvendes uden risiko for patienterne, hvis den enkelte medarbejder sikres vedvarende oplæring og uddannelse i at bruge den.

- Når styrelsen lægger til grund, at man skal have grundig og vedvarende oplæring i Sundhedsplatformen, og 77 pct. af overlægerne siger, at det får de ikke, så er det jo katastrofalt, siger Lisbeth Lintz, der er formand for Overlægeforeningen til Politiken.

ibs

Se flere stillinger
Nyhedsbrev