Skraldestrejke i protest - ikke mod arbejdsgiver, men mod avis
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Skraldestrejke i protest - ikke mod arbejdsgiver, men mod avis

Nordjyske skraldemænd er vrede over artikler, der tegner et negativt billede af deres arbejdsplads. Strejken er et middel til at få medierne i tale.

AALBORG: Arbejdsmiljøet i Aalborg Renovation er indirekte årsag til en tre timers arbejdsnedlæggelse blandt skraldemændene her til morgen - indirekte fordi de strejkende ikke er utilfredse med arbejdsmiljøet, men derimod med en længere række artikler i Nordjyske, der på baggrund af anonyme kilder blandt skraldemændene har tegnet et billede af deres arbejdsplads, som de finder uretfærdigt.

Strejken er alene et middel til at få medierne i tale, siger 3F-tillidsmand Jan Jessen fra Aalborg Renovation til samme avis, som er årsag til de strejkendes utilfredshed.

Avisens artikler har beskrevet et dårligt arbejdsmiljø, hvor skraldemændene blandt andet skulle være bange for at fremføre deres synspunkter. En beskrivelse som tillidsmanden afviser.

- Folk er jo rystede over den beskrivelse. Vi har alle muligheder for at komme til orde via de organer, der er herude. Folk kan jo bare gå til deres arbejdsmiljørepræsentant eller tillidsmand. Så alle har mulighed for at komme til orde - også anonymt gennem vores arbejdsklimaundersøgelser, siger Jan Jessen.

Han tilføjer, at der jævnligt laves undersøgelser af arbejdsklimaet, og her ligger man ifølge tillidsmanden altid i top. 

- Vi har en kompetent og dygtig ledelse, som vi arbejder rigtigt godt sammen med. De er blevet skudt fuldstændig i sænk her - og det er bare ikke i orden, siger han til Nordjyske.

Han medgiver dog, at der tidligere har været problemer med arbejdsmiljøet, men det handler ifølge Jan Jessen primært om en tidligere tillidsmand og to medarbejdere, der ikke længere er ansat.

En konflikt der nu er et overstået kapitel, siger den nuværende tillidsmand.

mk

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev