Kommunal sundhedsgruppe skal opspore potentielt syge

KORT NYT8. DEC 2019 9.11

MARIAGERFJORD: Omkring 2.850 borgere i Mariagerfjord Kommune er i særlig risiko for at udvikle sukkersyge. Sådan lyder et forsigtigt skøn fra kommunen, der allerede nu har flere diabetikere end landsgennemsnittet. Men det skal et nyt projekt med navnet 'Diabetesluppen' rette op på. Kommunen har sat sig som mål, at mindst 100 borgere hvert år henvises til en screening for diabetes, skriver Nordjyske.

Sagsbehandlerne på jobcentret, kommunens sundhedspersonale og bostøttemedarbejdere skal uddannes i at få øje på borgere, der er i risikogruppen for at udvikle sukkersyge, og tilbyde dem en screening. Mariagerfjord Kommune har fået 800.000 kr. fra Sundhedsstyrelsen og samarbejder med Diabetesforeningen og Frivilligcenter Mariagerfjord om projektet.

- I vores sundhedssystem er vi gode til at hold folk kørende. Men det er de sidste 10-15 år af borgernes levetid, vi taler om. Jeg tror, ingen ønsker at bruge dem på at rende ind og ud af sygehuset. Om det er formynderisk eller ej. Måske lidt. Men vi synes, alle borgere fortjener et langt liv, og om 50 år er der dobbelt så mange 80-årige, siger Jan Andersen (up), formand for sundheds- og omsorgsudvalget.

MG

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev