Syddanmark har succes med ulovlig løsning

KORT NYT2. DEC 2019 13.37

SYDDANMARK: Udeblivelser koster sygehusene dyrt, men Region Syddanmark har fundet en mulig løsning på problemet. I stedet for at sende de traditionelle indkaldelser ud, beder man i stedet patienter om selv at booke en tid. Det har sænket antallet af udeblivelser til MR-scanninger fra 14 om ugen til blot fire. Problemet er blot, at det er ulovligt. Det skriver TV2 Fyn. 

 - Sundhedsvæsnet SKAL give folk en tid, og det skal være inden for otte dage efter praktiserende læges henvisning. Så her har vi en situation, hvor noget bureaukrati forhindrer, at vi måske kan lave en smartere løsning, der får færre til at udeblive, siger formanden for Region Syddanmarks sundhedsudvalg Poul Erik Svendsen (S) til TV2 Fyn. 

Sundhedsudvalget i Region Syddanmark har nu sendt et brev til sundhedsminister Magnus Heunicke (S), hvor man foreslår at gennemføre et pilotforsøg. På Odense Universitets Hospital er der i gennemsnit 50 udeblivelser på MR- og CT-scanninger, hvilket er dyrt for samfundet og også giver længere ventetider for andre patienter. 

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt