Ejer af bevaringsværdigt træskur: Hvad skal jeg gøre?

KORT NYT26. NOV 2019 8.09

HADERSLEV: I dag tirsdag skal byrådet i Haderslev behandle en træbygning, som i dag anvendes som garage eller skur i landsbysamfundet Stevelt på Haderslev Næs. Når en så undseelig bygning i en landsby pludselig havner på det politiske bord, skyldes det, at den er resterne af et såkaldt bulhus fra 1700-tallet og kategoriseret som bevaringsværdig, skriver JydskeVestkysten.

Haderslev Kommune nedlagde i november 2018 et såkaldt paragraf 14-forbud mod nedrivning af det bevaringsværdige bulhus på Steveltvej 20. Bulhuset er registreret med en bevaringsværdi på 4. Paragraf 14-forbuddet gælder maksimalt et år. Derfor skal der vedtages en bevarende lokalplan i byrådet, hvis forbuddet skulle fastholdes. Ejeren af ejendommen har søgt om at få lov at rive huset ned, fordi der er hul i taget og bygningen kræver istandsættelse for 200.000 kr. 

- Vi vil meget gerne bevare bygningen og sætte den i stand, men banken vil ikke låne os penge til det. Jeg har også søgt to fonde, som har givet afslag. Jeg hører, at alle gerne vil bevare den, men så snart vi begynder at tale om penge, smækker de i som en østers. Jeg ved virkelig ikke, hvad vi skal gøre. Eneste mulighed lige nu, er at gå og se på, at den forfalder, siger Mathias Bech.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev