Aabenraa tvunget til at købe villa der nu er solgt med tab

KORT NYT4. NOV 2019 12.00

AABENRAA: Det er endelig lykkes Aabenraa Kommune at sælge en bevaringsværdig villa, som kommunen blev tvunget til at overtage efter et langt juridisk tovtrækkeri. Det skriver JydskeVestkysten.

Den tidligere ejer forsøgte at restaurere det over 100 år gamle bevaringsværdige hus Villa Frida. Men efter at have brugt i omegnen af to mio. kr. gav han op og søgte i 2012 om nedrivning. Det sagde byrådet nej til, og ejeren mente derfor, at kommunen skulle tvinges til at overtage villaen. Det førte til, Overtaksationskommissionen i 2017 besluttede, at kommunen skulle købe Villa Frida og give den tidligere ejer en erstatning, hvilket samlet kostede 941.000 kr.

Siden 2018 har kommunen forsøgt at sælge Villa Frida med den betingelse, at en ny ejer bevarer huset. I august blev huset slået op igen hos Nybolig med en lavere salgspris. Det medførte flere seriøse bud og har altså nu resulteret i, at Aabenraa har solgt villaen for 800.000 kr. Hvis man trækker salgsbeløbet fra kommunens samlede omkostninger, har hele miseren kostet Aabenraa omkring 770.000 kr.

coFoto: Nybolig Aabenraa

Sådan ser Villa Frida ud. Foto: Nybolig Aabenraa

Se flere stillinger
Nyhedsbrev