København har kommunal rehabilitering 'i verdensklasse'

Kommunal rehabilitering for kvinder ramt af brystkræft virker, men er ramt af manglende tillid. Derfor skal rehabiliteringen have et boost, mener fagfolk.
26. OKT 2019 10.34

KØBENHAVN: Kvinder ramt af brystkræft har stor glæde af den kommunale rehabilitering i København, viser en ny undersøgelse lavet i samarbejde mellem Københavns Kommunes Center for Kræft og Sundhed og REHPA, det nationale Videnscenter for Rehabilitering og Palliation.

Der er ellers stor mangel på tilliden til kommunal rehabilitering, fortæller Centerchef, Center for Kræft og Sundhed København, Jette Vibe-Petersen, som blandt andre står bag undersøgelsen:

- Derfor er den her undersøgelse så vigtig. Jeg håber, at vi nu med resultaterne i hånden kan give rehabiliteringen et boost, så flere læger vil se på det som en mulighed for at give deres patienter større livskvalitet under et sygdomsforløb.

Rehabiliteringen går blandt andet ud på, at patienten efter henvisning fra hospital eller egen læge, får tilbudt individuelt tilpasset rehabilitering.

Deltagerne i undersøgelsen er blevet henvist af egen læge til rehabilitering i Center for Kræft og Sundhed København, og de har svaret både før, under og efter rehabiliteringen. Den gør blandt andet, at 55 pct. af kvinderne oplever en stigning i den helbredsrelaterede livskvalitet, og at de kvinder, som havde den laveste livskvalitet ved starten af forløbet, gennemgår flest og længst forløb.

Ifølge professor og Videncenterchef Ann-Dorthe Zwisler hos REHPA er Københavns eksempel på 'internationalt niveau' og værd at kopiere i andre kommuner.

ibs

Læs mere i den videnskabelige artikel om undersøgelsen.

Se flere stillinger
Nyhedsbrev