Mere hjælp til børn og unge med alvorligt syge forældre

Et nyt online tilbud skal sikre, at der er mere hjælp at hente for børn og unge, der bor langt væk fra de store byre og fysiske tilbud med psykologer.
18. OKT 2019 13.48

22.000. Så mange teenagere oplever hvert år, at en forælder får en alvorlig sygdom. Der er hjælp at hente hos Børn, Unge og Sorg for børn og unge under 28 år med alvorlig sygdom eller dødsfald i nærmeste familie. Men der er kun fysiske afdelinger i Aarhus, Odense og København, og der kan være langt, når man har brug for hjælp.

Derfor har Egmont Fonden og Liljeborgfonden støttet et nyt, online tilbud. Her kan deltagerne kan logge ind på et sikret onlinerum, hvor terapisessionerne foregår som en del af initiativet 'Er du okay?'.De er delt op i hold fordelt efter aldersgrupperne 13-15 år og 16-19 år. 

Tilbuddet skal sikre, at teenagere i hele Danmark kan få den hjælp, de har behov for.

Ifølge Preben Engelbrekt, der er direktør i Det Nationale Sorgcenter - Børn, Unge & Sorg, er det alt for overset, at teenagere med alvorligt syge forældre har lige så meget brug for hjælp, som teenagere der mister forældre.

- Der kommer en alvor ind i ens liv, når man har en alvorligt syg forælder, og derfor er der behov for et rum, hvor de unge kan dele tanker og få opløst følelsen af at være anderledes, siger han.

I fremtiden håber Preben Engelbrekt, at der vil være et landsdækkende webbaseret terapitilbud til alle, så geografien ikke længere begrænser muligheden for at få hjælp.

ibs / Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev