Syvsover får hjælpende hånd i Bidstrupskovene

KORT NYT11. OKT 2019 12.38

I Bidstrupskovene på Midtsjælland findes den lille syvsover, hasselmusen. Den er lige nu i fuld gang med at spise sig tyk i bær, nødder, insekter med mere, for faktisk er det ikke en mus. Det er en syvsover, der går i dvale under jorden om vinteren. Desværre er hasselmusen på listen over truede arter i Danmark, særligt fordi de egnede levesteder har været i tilbagegang, oplyser Naturstyrelsen, der arbejder på at forbedre dens forhold. 

Der er fældet træer i bælter inde i skoven, for at skabe grønne korridorer med lys og plads til de blomstrende buske og småtræer, som hasselmusen blandt andet lever af. De fældede træer er blevet efterladt, og det ser rodet ud, men det er helt med vilje. De er nemlig både tænkt som gangbro for hasselmusen, indtil buske og andet vokser op, men bidrager også med mere dødt ved til gavn for blandt andet svampe. Gamle bevoksninger med gran er blevet fældet og plantet til med egetræer og buske, der om nogle år gerne skulle blive kerneområder for hasselmusen.

Både Nationalpark Skjoldungernes Land og 15. Juni Fonden har støttet projektet med midler til blandt andet formidling og ekstra overvågning, og lokale kræfter fra Danmarks Naturfredningsforening har bygget redekasser til hasselmusen, som de hænger op og passer. De senere års indsats ser ud til at have hjulpet. Miljøstyrelsens tidligere overvågninger af bestanden tydede på en tilbagegang, men ved den seneste gennemgang af Bidstrupskovene i vinteren 2018 blev der fundet markant flere reder end tidligere. 

ka

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev