Syddanmark er europamester i viden om sund alderdom

KORT NYT26. SEP 2019 11.45

SYDDANMARK: Alle Europas lande har samme udfordring: Deres befolkninger bliver ældre og ældre. Det er en udfordring for de europæiske landes sundhedsvæsner, da flere ældre uvægerligt giver større efterspørgsel på diverse sundhedsydelser. Sunde og aktive ældre har højere livskvalitet og har mindre brug for at komme på sygehuset. Derfor er viden om sund og aktiv aldring stærkt efterspurgt rundt om i Europa.

Europakommissionen har fokus på dette felt og har i går igennem det europæiske innovationsnetværk for aktiv og sund aldring udnævnt Region Syddanmark til fire-stjernet referencested inden for sund og aktiv aldring. Som en ekstra fjer i hatten er de fire stjerner suppleret med en særlig udmærkelse 'Special recognition for excellence'. Kun fem andre europæiske regioner har fået tildelt fire stjerner suppleret med denne særlige udmærkelse – og Region Syddanmark er den eneste region i Norden.

 - Når det handler om viden om sund alderdom, er Region Syddanmark europamester. Den nye udnævnelse viser, at vi tilhører den absolutte europæiske elite. Det betyder meget at være referencested. Blandt andet har vi siden 2016 haft flere end 600 besøgende fra udlandet, der kom for at høre om vores viden. Samtidig giver det Region Syddanmark nogle unikke muligheder for at samarbejde og udveksle viden med andre EU-regioner om, hvordan man skaber rammerne for en sund alderdom, siger Karsten Uno Petersen(S), der er formand for Anlægs- og innovationsudvalget.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev