Sønderborg indfører røgfri arbejdstid

KORT NYT22. SEP 2019 21.10

SØNDERBORG: Når rådhusklokkerne har ringet sidste gang, og kalenderen viser 2020, er det slut med rygning i arbejdstiden for Sønderborg Kommunes ansatte. Det har kommunen besluttet, efter det indledende arbejde startede i foråret. Derfor har både politikere, embedsfolk og medarbejderrepræsentanter været med til at beslutte, hvordan det skal foregå. Det skriver JydskeVestkysten.

- Vi kunne sagtens bare have truffet en beslutning og så sagt, nu skal det være, og så må I rette jer ind. Men jeg er rigtig stolt af forløbet, hvor vi hen ad vejen er blevet enige om, hvordan vi gør. Blandt andet ved at lytte til forslag fra medarbejderne, siger formanden for sundhedsudvalget, Helge Larsen (S), til avisen.

Et af de forslag, som er kommet fra medarbejderne, er, at partnere også skal kunne deltage i et rygestopforløb. Lederne på de kommunale arbejspladser spiller en vigtig rolle i håndhævelse af, at reglerne overholdes. Det lyder blandt andet, at 'overtrædelse af forbuddet mod at ryge i arbejdstiden behandles efter de regler, der gælder for den pågældendes ansættelsesforhold i øvrigt'.

ibs

Se flere stillinger
Nyhedsbrev