Ti kystprojekter får yderligere to år at løbe på
Blåvand-projektet set fra stranden.

Ti kystprojekter får yderligere to år at løbe på

Erhvervsministeren har fået forligskredsen med på at forlænge de oprindelige fem års dispensation til turismeprojekter i vandkanten til syv år.
13. SEP 2019 10.05

VARDE: Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har med forligskredsen i ryggen nu gjort klar til en forlængelse af den oprindelige femårige dispensationsperiode, hvor ti udvalgte kystbyggerier i turistbranchen kan få lov til at bryde fredninger og andre restriktioner fra planloven i kystområderne, oplyser JydskeVestkysten.

Meldingen kommer på baggrund af hotelprojektet på Hafniagrunden ved Blåvand - der er et af de ti kystprojekter, der mødte stor modstand, men blev i februar stemt igennem af V og DF i byrådet i Varde.

En klage fra en gruppe borgere behandles for tiden i Planklagenævnet, og modsat den forrige regering er den nye regering med på at forlænge perioden, så projektet ikke skal strande på grund af lang sagsbehandlingstid i nævnet.

Dispensationen på fem år til november 2020 forlænges således til november 2022. Hvis byggeriet ikke er sat i gang inden da, så falder projektet til jorden. 

Erhvervsministerens forlængelse af dispensationsperioden skal iværksættes med et lovforslag, der nu er på vej, oplyser avisen.  

Cafémiljø tættere på stranden
Hele ideen med at bygge tættere på klit og strand kom frem i 2015, mens Kirsten Brosbøl (S) var miljøminister, mødte omfattende modstand fra naturfredere og miljøorganisationer - og endte med en udpegning af ti projekter over hele landet, hvor kommunerne fik mulighed for at tillade byggerier af badehoteller og kurbade, der ellers aldrig havde kunnet lade sig gøre.

Projektet Blåvand Strandpark placerer 40 luksuslejligheder i de fredede klitter, etablerer en lang boardwalk langs stranden og skal hive shopping- og cafémiljø helt tæt på Vesterhavet i et område mellem Hvidbjerg Strand og p-pladsen ved Blåvand Ishus.

Langs boardwalken skal der etableres udsigtspunkter, vandlegeplads, sol- og lægryder, samt et større samlingspunkt 'Det blå plateau', hvor tanken er at imødekomme blandt andre tyske turister, der kommer på endagsture og efterspørger cafétilbud tættere på bølgerne.

Projektet har fået modstand fra lokale i Blåvand, der samlede 2.928 underskrifter. 'En uoprettelig skændsel at bebygge denne naturgrund med 50 hotelhuse' lød det blandt andet fra naboer, der ønskede at bevare Hafnia-grunden som et rekreativt område og protesterede over den 'rovdrift, som Varde Kommune og turistaktørerne driver i Blåvand'.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt