Rigspolitiet vil have kommuner til at tage pasfotos

Ensartet, obligatorisk kommunal service kan forhindre et voksende antal pas-fejl, mener Rigspolitiet.
7. SEP 2019 11.30

Der bliver fundet for mange fejl i de danske pas, mener Rigspolitiet, der derfor presser på for, at kommunerne skal overtage opgaven med at tage pasfotos, fortæller DR Nordjylland.

Rigspolitiet oplyser i et skriftligt svar til DR Nordjylland, at man vil undgå at forkerte billeder ender på forkerte pas. Og det kan sikres ved at alle billeder tages hos kommunen.

I Rebild Kommune vedtog man i august, at man på Borgerservice kan få taget sit pasbillede, fortæller Lene Nørgaard, chef for Borgerservice.

- Det betyder, vi kan levere en betydelig bedre service for vores borgere. Vi har rigtig mange, der kommer forgæves og forventer at de kan få taget et billede her, siger Camilla Voss, leder af Juridisk Færdselssektion ved Rigspolitiet.

Formand for KL's Borgerserviceudvalg, Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) mener, kommunerne bør gøre som Rebild og lytte til Rigspolitiet.

- Når vi får en venlig henstilling fra Rigspolitiet, så er der også meget fornuft i at lytte til det, siger han.

Omkring 70 kommuner af landets 98 kommuner tilbyder i dag mulighed for at få taget billede på Borgerservice.

MG

 

Opdateret 12. dec: Et citat fra Camilla Voss: 'Billederne bør tages, mens man alligevel skal have scannet fingeraftryk på borgerservice' er taget ud af brødteksten på anmodning fra Rigspolitiet, da der var tale om en misforståelse.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt