MFer og borgmestre melder sig nu med krav om nyt V-formandskab
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

MF'er og borgmestre melder sig nu med krav om nyt V-formandskab

Flere folkevalgte melder sig nu med åben modstand mod Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen.
28. AUG 2019 7.03

To medlemmer af Venstres 43 personer store folketingsgruppe opfordrer nu åbent Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen til at trække sig som formand og næstformand for partiet. En tredje MF er mere indirekte og opfordrer formandskabet til at 'tage bestik' af kritikken

De to med den direkte opfordring er retsudvalgets formand Preben Bang Henriksen og Venstres forsyningsordfører Carsten Kissmeyer, der tillige er regionsrådsmedlem i Midtjylland og tidligere borgmester i Ikast-Brande. Den indirekte opfordring kommer fra miljøordfører Jacob Jensen, der også er regionsrådsmedlem i Sjælland.

Carsten Kissmeyer formulerer sit krav sådan, at der er brug for 'en ny start'. Preben Bang Henriksen siger, at 'med uændret ledelse må man desværre også forvente uændrede problemer'.

Foruden de nævnte folketingsmedlemmer har også Venstre-borgmestre udtalt ønske om en ny ledelse i partiet. Det gælder Ib Lauritsen fra Ikast-Brande og Hans Ejner Bertelsen fra Morsø.

Også i partiets organisatoriske bagland lyder der opfordringer til formandskabet om at trække sig. Senest har Venstres regionsledelse i Midtjylland enstemmigt erklæret sit ønske om udskiftning på posterne.

Hovedpersonerne i Venstre-dramaet, Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen, henholdsvis afviser at trækker sig og vil afvente partiets hovedbestyrelsesmøde på fredag og lørdag. På mødet ventes det blandt andet besluttet at fremrykke Venstres landsmøde fra november til et tidspunkt inden Folketingets åbning til oktober.

Partinestor Claus Hjort Frederiksen maner til besindighed indtil da og henviser til, at spørgsmålet om formand og næstformand skal afgøres på landsmødet. Claus Hjort Frederiksen var dog selv med til at igangsætte uroen i Venstre, da han i forbindelse med partiets sommergruppemøde, og altså uden at afvente landsmødet, krævede næstformand Kristian Jensens afgang fra posten.

Ritzau / mk

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt