Aarhus Havn fortsætter sin stabile vækst

Mens branchen konsoliderer generelt, bliver Danmarks største containerhavn fortsat større.
7. AUG 2019 13.45

AARHUS: Godsomsætningen på Aarhus Havn fortsætter med at stige. I første halvår af 2019 blev der håndteret ca. 4.430.000 ton gods på havnen, og det er ca. 166.000 ton mere end i samme periode sidste år - svarende til en stigning på 3,9 pct., oplyser havnen. 

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen fremhæver, at de fleste af Aarhus Havns forretningsområder viser positiv fremgang.

- I en tid, hvor der er generel enighed om, at vores branche står over for en konsolidering, er det særdeles vigtigt, at vi har øget aktivitet på de fleste forretningsområder. Vi har brugt nogle år på at trimme forretningen i forventning om, at konsolideringen betyder, at mere gods søger vores vej, og foreløbig ser det ud til at virke som forventet, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Både på container- og bulkområdet er Aarhus Havn Danmarks største, men Jakob Flyvbjerg Christensen mener, at der stadig er potentiale for mere i Aarhus. Han peger på, at Aarhus Havn satser på stabil, organisk vækst, men at man også er klar til at absorbere gods fra havne, der lukker eller indskrænker på grund af konsolideringen.

MG

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev