
Et politisk flertal i Folketinget vil gøre ordningen med billigere færgebilletter til småøer permanent og udstrække den til at gælde hele året, skriver DR. Flertallet er etableret uden om S-regeringen af partierne Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten, De Konservative, Alternativet og Nye Borgerlige.
30 danske øer fik i 2016 en pose penge i tilskud fra Folketinget, så de kunne vælge at sænke priserne på færgebilletter. Som ordningen er skruet sammen nu, kan øerne sænke priserne på færgebilletter op til 46 uger om året.
- Det har været en stor succes ude på øerne, og det er vigtigt at fortsætte det. Derfor skal det gøres permanent, siger Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested til DR.
Han foreslår, at pengene til landevejsprincippet findes i de kommende forhandlinger om næste års finanslov. Indenrigsminister Astrid Krag (S) vil se på sagen.
- Jeg tager i første omgang fat på at føre forårets enstemmige beslutning fra det daværende folketing om at justere de to tilskudsordninger på færgeområdet ud i livet. Med den nye lovgivning kommer der yderligere 5,3 mio. kr. årligt til passagerområdet, siger hun i et skriftligt svar til DR.
Hos Sammenslutningen af Danske Småøer ser man ordningen som en stor succes.
- Vi har fået mange flere gæster. Både turister, men også fritidshusejere, der kommer oftere. Øboernes familie og venner kommer desuden oftere på besøg, så det er en win-win, siger sammenslutningens formand Dorthe Winther til DR.
I Landdistrikternes Fællesråd er formanden Steffen Damsgaard enig i, at det er en stor gevinst for småøerne.
- Jeg glæder mig over, at det er lykkedes at sikre et politisk flertal for at gøre det såkaldte landevejsprincip permanent og udvide det til at gælde hele året, så vi får trafikal ligestilling til de danske øer, som vi har kæmpet for, siger Steffen Damsgaard til Ritzau.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.