Borgmesterpartiet V var sat udenfor i Glostrup - nu i spil igen
John Engelhardt.
Foto: Jens Dresling, Ritzau Scanpix

Borgmesterpartiet V var sat udenfor i Glostrup - nu i spil igen

Det nye flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, De Konservative, Enhedslisten og Bylisten skal i fremtiden 'ikke alene vise vejen'.
31. MAJ 2019 10.32

GLOSTRUP: I september 2018 oplevede borgmesterpartiet Venstre og støttepartiet DF at komme i mindretal - den nye flertalsgruppe bestående af Socialdemokratiet, SF, De Konservative, Enhedslisten og Bylisten kørte 2019-budgettet hjem. Men nu er V og S gået sammen i et ny politisk samarbejde.

I en fælles pressemeddelelse fra de to partier lyder det blandt andet, at 'efter en turbulent tid (...) hvor arbejdsklimaet ikke altid har været det bedste, har Socialdemokratiet og Venstre nu truffet beslutning om at skabe ro bredt over den politiske midte. På baggrund af gode og konstruktive drøftelser i forbindelse med arbejdet omkring justering af Glostrup Skole har de to partier nu indgået et konkret politisk samarbejde til gavn for hele Glostrup'.  

'Begge partier er optaget af at samle det politiske Glostrup bredt og ikke ekskludere nogen på forhånd. Den nuværende samarbejdsgruppe med i alt fem partier skal således i fremtiden ikke alene vise vejen', lyder det, mens borgmester John Engelhardt (V) udtaler:

'Ingen krigsskueplads'
- Vi har haft nogle meget gode og konstruktive drøftelser med Socialdemokratiet. Jeg håber, vi hermed åbner en ny æra i Glostrups historie, hvor vi finder bredere løsninger på alle de små, store og vigtige lokale spørgsmål. Jeg vil gøre mit til, at vi i resten af valgperioden får en stabil udvikling med et godt og bredt samarbejde hen over midten.  

Baggrunden for det nye samarbejde er efter 2. viceborgmester Lisa Wards (S) mening, at: 'Samarbejdsgruppen har haft udfordringer med at blive enige i tiltag og aktiviteter i forhold til justeringen af Glostrup skole, den økonomisk situation og arbejdet omkring bymidten, hvor det efterhånden mere ligner, at enkelte hellere vil profilere sig selv end tage ansvar for borgerne, de ansatte og bruge sund fornuft.'

Ingen af de to partier ønsker, at det politiske samarbejdsklima i kommunen skal være en krigsskueplads, hvor det drejer sig mere om personlig profilering med mere fokus og opmærksomhed på uenigheder end at arbejde for konsensus og gode løsninger.

I den kommende tid vil de to partier færdiggøre arbejdet med at beskrive samarbejdets form og indhold.

Det oprindelige borgmesterflertal blev til et mindretal, da Venstre i juni 2018 ekskluderede et af sine byrådsmedlemmer, der dannede Bylisten, og som sammen med De Konservatives enlige mandat sluttede sig til Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten.

I august 2018 var der omkonstituering, så det nye flertal satte sig på alle andre lønnede poster end borgmesterposten.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt