Fredericia satser på erhvervsuddannelserne

Dansk Byggeri Sydjylland og Fredericia Kommune samarbejder om at få flere elever i folkeskolen til at se muligheder i en fremtid som tømrer eller struktør.

FREDERICIA: Flere unge i Fredericia skal tage en erhvervsuddannelse. Det er borgmester Jacob Bjerregaard (S) og formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, enige om, men det kommer ikke af sig selv. Derfor er parterne gået sammen om at finde lokale virksomheder, der vil lade en folkeskoleklasse følge arbejdet på en byggeplads i en længere periode, oplyser kommunen.

- Vi har i forvejen et rigtig godt samarbejde med Dansk Byggeri Sydjylland i forbindelse med den partnerskabsaftale, vi indgik for efterhånden en del år siden. Her har vi haft  gode resultater i forhold til at hjælpe hinanden med at finde praktikpladser til de unge, som er i gang med en erhvervsuddannelse, men som ikke har haft held med at finde en praktikplads. Nu udbygger vi samarbejdet med endnu et projekt, siger Jacob Bjerregaard.

Lokale virksomheder skal åbne døren
Ambitionen er at bruge faget 'Åben Skole' til at lave håndværksorienterede læringsforløb, hvor eleverne i 4. til 9. klasse skal være tilknyttet en lokal virksomhed, der har et længerevarende byggeprojekt, som eleverne kan følge. Det, eleverne oplever på byggepladsen, skal kobles til undervisningen i fx matematik og dansk.

- Vi ved af erfaring, at der sker en masse positive ting, når eleverne ser, hvad de fx kan bruge brøkregning eller ligninger til ude i virkeligheden. De får ligesom smag på både lektier og de muligheder, der ligger forude, og her er håbet, at vi kan få flere unge til at blive interesseret i en fremtid som håndværker, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen.

Hele forudsætningen for, at projektet bliver til virkelighed, er, at de lokale virksomheder åbner døren for folkeskoleeleverne. Fredericia Håndværkerforening og Business Fredericia står for alt det praktiske med at få skoleklasserne ud på byggepladserne.

- Jeg kan med stolthed sige, at vores lokale virksomheder er med på ideen, og de vil rigtig gerne vise både byggebranchen og deres virksomhed frem. De vil gerne tage ansvar for at sikre, at der også i fremtiden bliver uddannet nok unge med et svendebrev, siger formanden.

MG

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt