Nye priser skal præmiere offentlig innovation

Center for Offentlig Innovation og COK lancerer to nye nationale innovationspriser, som skal synliggøre arbejdet i den offentlige sektor.

Otte ud af ti offentlige arbejdspladser er innovative. Og at de nye løsninger skaber værdi for både offentlige organisationer, samfundet og for borgerne, vil Center for Offentlig Innovation og COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling - gerne synliggøre og præmiere, og derfor lancerer de to parter nu i fællesskab to nationale innovationspriser.

Priserne retter sig ikke mod en bestemt sektor eller et fagområde – men skal sætte fokus på det gode innovationsarbejde, der sker på tværs af hele den offentlige sektor.

Samfundsmæssig værdi
- Vi ved, at der sker meget flot innovationsarbejde: Politikere, medarbejdere og ledere, som samarbejder med mange andre om at skabe relevante nye løsninger, der giver samfundsmæssig værdi. Det er på tide at fejre det gode arbejde med en national pris, hvor vi får anerkendt og fejret indsatserne og resultaterne – og samtidig arbejdet målrettet på, at andre kan genbruge eksemplerne, siger centerleder i Center for Offentlig Innovation Pia Gjellerup.

I juryen, der vælger de nominerede og vinderen, sidder formand for KL Jacob Bundsgaard (S), formand for Danske Regioner Stephanie Lose (V), adm. direktør for Dansk Design Center Christian Bason, centerleder i COI Pia Gjellerup, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard og formand for Akademikerne Lars Qvistgaard.  

- Innovation er en af forudsætningerne for, at den offentlige sektor også i fremtiden leverer service og løsninger af høj kvalitet til borgerne og virksomhederne.  COK's mange års erfaring med læring og kompetenceudvikling forenet med COI's store viden og indsigt i innovation giver den offentlige sektor en kvalificeret og professionel samarbejdspartner på innovationsområdet, siger Hanne Bak Lumholt, direktør i COK.

MG

 

Om priserne:

  • NYT SAMMEN BEDRE-prisen uddeles til en offentlig innovation, der rummer en løsning på et komplekst samfundsmæssigt problem, er udviklet sammen med andre aktører, har skabt værdi og har spredningspotentiale.
  • Hverdagsinnovationsprisen handler om at fejre de små kloge greb, som vi gør i det daglige, og hvor resultatet bliver, at en opgave løses hurtigere og i en højere kvalitet. De situationer, hvor man siger: 'Hvad nu, hvis man bare….?'
  • Innovationerne skal være implementeret og have skabt værdi. Værdien af offentlig innovation kan have flere former: Det kan være indfrielse af politiske mål, stigende effektivitet, højere kvalitet, styrket demokrati eller øget medarbejdertilfredshed.
  • Priserne retter sig ikke mod en bestemt sektor eller et fagområde – men fremhæver det gode innovationsarbejde, der sker på tværs af hele den offentlige sektor.
  • Begge priser bliver uddelt til Innovationsdagen, som COI og COK står for torsdag 5. september 2019 i Horsens. 

Læs mere om priserne her

Se mere om Innovationsdagen her

Se flere stillinger
Nyhedsbrev