Voldstrusler fik ældre-landsformand til at trække sig

De først udmeldte 'personlige årsager' dækkede over både mails og breve med truende indhold.

Anonyme trusler om vold, der er blevet sendt til hans private adresse, er årsagen til, at Danske Ældreråds formand Erik Stagsted har trukket sig fra sin post med øjeblikkelig virkning, skriver Berlingske.

På Danske Ældreråds hjemmeside fremgår det, at landsformanden har trukket sig af 'personlige årsager', men han har nu på Facebook opslået uddrag af de trusler han har modtaget. Blandt andet skriver en anonym afsender 'gid du må kvæles i dit eget lort'.

Ifølge den nu tidligere landsformand er det femte gang, han modtager et trusselsbrev sendt direkte til hans privatadresse. Derudover har han modtaget adskillige e-mails med lignende trusler. 

Flere af truslerne går på, at 'et utal af sjællandske ældreråd vil udmelde sig af Danske Ældreråd', hvis han valgte at genopstille. Det er også en afgørende årsag til, at Stagsted nu trækker sig. 

- Jeg er så engageret i Danske Ældreråd, og organisationen betyder så enormt meget for mig, at jeg ikke vil være årsagen til, at nogen melder sig ud, hvis det virkelig skulle komme så vidt. Det ønsker jeg ikke for Danske Ældreråd, siger Erik Stagsted til Berlingske. 

Godt informeret
Erik Stagsted har været formand i to år, og det er specielt siden jul, at truslerne er blevet flere og grovere i tonen, forklarer han. 

- Det er mange henvendelser - både på mail og breve - hvor der blandt andet har stået, at jeg er komplet idiot og aldrig skulle have været valgt som landsformand. At jeg ikke har haft overblik over noget som helst i organisationen, siger Erik Stagsted.

Afsenderen eller afsenderne er som sagt anonyme, og selv om alle brevene er poststemplet i København, ved han ikke, hvem der står bag. 

Dog tyder noget på, mener Stagsted, at afsenderen er godt inde i organisationens daglige arbejde. Flere af brevene indeholder nemlig informationer, som tyder på, at afsenderen er godt informeret om Danske Ældreråds gøren og laden.

Erik Stagsted er vred over, at mennesker, der bruger tid og energi på at arbejde frivilligt, skal udsættes for trusler. For ham blev det for meget. 

- Hverken jeg eller min familie kan holde til det her. Det kan vi simpelthen ikke, siger Erik Stagsted, der endnu ikke har besluttet, om han vil gøre mere ved sagen.

Ritzau

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt