Akutteam i Brøndby-Hvidovre også på vagt i weekenden
Foto: Hvidovre Kommune

Akutteam i Brøndby-Hvidovre også på vagt i weekenden

Fem sygeplejersker i et nyt akutteam kan eksempelvis tage blodprøver hjemme hos borgere.
14. FEB 2019 10.18

BRØNDBY / HVIDOVRE: Et specialiseret hold af sygeplejersker er blevet ansat i det nyoprettede Akutteam Brøndby-Hvidovre. De skal være med til at behandle borgere i eget hjem, så antallet af hospitalsindlæggelser kan minimeres, lyder det fra Hvidovre Kommune.

Det nye akutteam, der har fået navnet Akutteam Brøndby-Hvidovre, kommer til at samarbejde tæt med de to kommuners praktiserende læger, hjemmesygeplejerskerne, hjemmeplejen, 1813 og hospitalerne.

Det er især disse samarbejdspartnere, som kommer til at tage kontakt til akutteamet, når de vurderer, at en borger har brug for behandling i hjemmet. Dermed kan flere indlæggelser på hospitalet undgås, ligesom akutteamet også skal tage hånd om de borgere, der stadigvæk har brug for behandling, efter de er kommet hjem fra hospitalet.

Akutteamet kan efter aftale med den praktiserende læge fx rykke ud og tage blodprøver i borgerens hjem for at måle infektionstal og blodprocenter. Dette er noget, som borgeren hidtil har skullet forbi lægen eller hospitalet for at få taget. Med akutteamets udrykning vil færre borgere opleve at det er nødvendigt at skulle forbi hospitalet.

Der er foreløbig fem sygeplejersker i akutteamet, og de vil bemande teamet fra klokken 8-22 mandag til fredag og fra 10-20 i weekenden.

ka

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt