Vandrejournalen afskaffes og bliver digital

Danske Regioner afskaffer den gule vandrejournal og indfører en digital løsning, der skal sikre mere individuelle forløb.
1. FEB 2019 13.15

Den gule mappe, vandrejournalen, som siden 1970'erne har fulgt vordende forældre i deres forløb bliver erstattet af en digital løsning. Den skal give gravide og sundhedspersonalet et sikkert og nemt overblik over oplysningerne og aftaler med sundhedsvæsenet, oplyser Danske Regioner. 

Det nye digitale system er en del af regionernes udspil Godt fra start - Fremtiden for nye familier, og der er sat 20 mio. kr. af til digitaliseringen som en del af fire målsætninger, som sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby (V), lancerede sidste år.

Ifølge regionerne skal den gøre samarbejdet mellem de relevante fagpersoner lettere og sikre, at familierne får mere individuelle forløb. Der er nemlig meget stor forskel på, hvilken og hvor meget hjælp familier har brug for under graviditeten. 

- Den digitale løsning er endnu et eksempel på, at regionerne har fokus på at skabe bedre sammenhæng og god kommunikation på tværs af sundhedsvæsenet. Samtidigt er det også et stort skridt på vejen mod mere individuelle forløb til de gravide, siger Danske Regioners næstformand, Ulla Astman (S).

Løsningen udvikles i samarbejde mellem Danske Regioner, Sundheds- og Ældreministeriet, KL og Praktiserende Lægers Organisation. Den forventes fuldt implementeret i 2021 med nogle af løsningerne tilgængelige tidligere.

Det er også regionernes ønske, at løsningen på sigt bliver integreret med eksempelvis telemedicin, som også giver de kommende forældre bedre overblik over deres forløb.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt