Thisted støtter kunstværker hvor der før lå ruiner
I landsbyerne Snedsted, Sjørring og Hundborg er der skabt forskellige kunstværker på seks forladte, tomme nedrivningsgrunde. Byens borgere har været med til at rense de mursten, som nu bruges til kunstværket i Hundborg. Murstenene kommer fra de gamle, nedrevne huse.
Foto: Astrid Dalum, Ritzau Scanpix

Thisted støtter kunstværker hvor der før lå ruiner

Thisted støtter kunst på nedrivnings-grunde. Efter gennemført projekt i tre landsbyer fortsætter det i år i yderligere tre.

THISTED: Thisted Kommune støtter nu igen kunstprojekter på de tomme grunde, der opstår efter gennemførte nedrivninger af dårligt vedligeholdte ejendomme, fremgår det af et byrådsreferat.

I 2018 var en del af strategien for 'Pulje til Landsbyfornyelse' at skabe en helhedsindsats, hvor Thisted Kommune ikke bare nedrev dårlige ejendomme, men også 'aktiverede' de tomme grunde efter endt nedrivning i samarbejde med borgerne.

Første del i projektet indbefattede landsbyerne Snedsted, Sjørring og Hundborg, hvor der i samarbejde med kunstnere blev skabt forskellige kunstværker på seks forladte, tomme nedrivningsgrunde.

Det foregik i 2018 med støtte på 400.000 kr. fra Statens Kunstfond i regi af projektet 'KulTHYvator - Kunst på nedrivningsgrunde', der skulle 'kombinere kunstneriske oplevelser med mere konkrete funktioner og nye brugsmuligheder i lokalmiljøet'.

Det fremgår nu af referatet fra det seneste byrådsmøde, at kommunen har modtaget tilsagn om yderligere 400.000 kr. i støtte fra Statens Kunstfond til 'KulTHYvator 2', som skal anvendes i byerne Vestervig, Bedsted og Hørdum. 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt