Søgningen til at være lægdommer i Aarhus femdoblet på fire år

Kampagne på sociale medier og på uddannelsessteder har ikke mindst tiltrukket unge borgere, kvinder og personer af anden etnisk herkomst end dansk.

AARHUS: 2.360 personer har skrevet sig op til at blive valgt som lægdommer eller nævninge i Aarhus. Dermed er interessen for at hjælpe det danske retssystem mere end femdoblet i Aarhus, siden man for fire år siden senest efterlyste nye borgere til arbejdet, oplyser kommunen.

For fire år siden var der i alt 426 ansøgninger fra aarhusianske borgere om at blive udpeget. En målrettet kampagne fra Borgerservice i Aarhus har betydet at hele 2.360 aarhusianere har skrevet sig på ansøgningslisten for perioden januar 2020 til 2023. 

Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) glæder sig over, at det, udover den stigende interesse, også er lykkedes at sikre en bredere sammensætning i ansøgerfeltet. Således har kommunen fået flere ansøgninger fra unge borgere, kvinder og personer af anden etnisk herkomst end dansk.
 
De mange ansøgere er kommet efter en massiv indsats på sociale medier, ligesom der har været kampagner på kommunens uddannelsesinstitutioner, blandt andet VIA-uddannelserne, sosu-skolerne og de tekniske uddannelser.
 
Traditionelt har det alene været de politiske partier, der har udpeget folk til grundlisten. Men sådan fungerer det ikke i dag, hvor lovændringer har sikret en større folkelig forankring for udvælgelsen af lægdommere.

Med baggrund i det seneste valg i 2017 har partierne nu alene mulighed for at indstille op til i alt 260 ud af de i alt 1.150 personer, som grundlisteudvalget under Aarhus Byråd nu skal i gang med at udpege.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt