Også Kolding dropper biogasanlæg i industrikvarter på grund af lugt

Nature Energy må konstatere, at et V-DF-S-flertal følger lokal bekymring og stopper processen med at lokalplanlægge for biogasanlæg.
30. JAN 2019 9.06

KOLDING: I sidste uge kunne vi oplyse, at de toneangivende partier i Esbjerg, V og S, vender tommelen nedad for planer fra lokale landmænd samt Ørsted om at anlægge et biogasanlæg i industrikvarteret ved bydelen Måde. Begrundelse: bekymring for lugt.

I denne uge er det V, DF og S, der i Kolding umiddelbart før et byrådsmøde trækker tæppet væk under Nature Energys planlagte biogasanlæg i Koldings nordlige industrikvarter. Baggrunden for et nej til projektet, der ville løbe op i 200 mio. kr., er også her: bekymring for lugt.

JydskeVestkysten oplyser, at de tre partier opgiver at arbejde videre med den lokalplan, som skulle realisere projektet, der har været undervejs i over et år. Det var politikere selv, der havde foreslået placeringen efter en screening af mulige placeringer. Meningen var, at Nature Energy skulle købe grunden af kommunen.

- Det er ikke muligt at give borgere og virksomheder den nødvendige garanti mod lugtgener, sagde Birgitte Kragh (V).

Og ifølge Søren Rasmussen (DF) oplyser Nature Energy, at de ikke har klager ved deres ni eksisterende anlæg, men at de kan ikke give nogen garanti mod lugtgener.

Det hører med til historien, at borgmester Jørn Pedersen (V) er inhabil i sagen, fordi han er formand for Sampension, som sammen med to udenlandske kapitalfonde for nylig har opkøbt Nature Energy.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt