30 pct. af jobparate registrerer ikke jobsøgning

KORT NYT29. JAN 2019 6.05

Knap 30 pct. af jobparate kontanthjælpsmodtagere har ikke registreret nogen jobsøgning i september måned 2018. Og 11 pct. svarende til 1.481 personer har ikke gjort det i tre sammenhængende måneder, viser en opgørelse over jobsøgning blandt kontanthjælpsmodtagere fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

I enkelte kommuner er det op til 80 pct. af de jobparate kontanthjælpsmodtagere, der i september ikke registrererede nogen jobsøgning. Selvom nogle kan have søgt job uden at have registreret det på Jobnet.dk, er tallene bekymrende, mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). Han har derfor skrevet til samtlige af landets kommuner og bedt de af dem, hvor problemet er størst, om at rette op. 

- Man skal registrere sin jobsøgning, både så jobcentret kan se, om man aktivt søger job og dermed står til rådighed, men også så sagsbehandlerne kan hjælpe ledige bedst muligt til at komme i arbejde. Det har vi også gjort klart i aftalen fra august, der giver kommunerne frihed til selv at tilrettelægge indsatsen for ledige, siger han. 

eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt