Silkeborgsøerne får to nye søbade med lys på broerne

KORT NYT29. JAN 2019 8.19

SILKEBORG: Østre og Vestre Søbad i Silkeborg har i mange år tiltrukket både silkeborgensere og andre besøgende fra nær og fjern. Snart kan både sommer- og vinterbrugerne hoppe i søen ved to topmoderne søbade, oplyser kommunen. Søbadene får det samme genkendelige udtryk med arkitektoniske, runde badebroer. Hvert søbad får to runde badebroer.

Nogle af ønskerne fra brugerme har været frostsikrede toiletter, let opvarmet omklædning, lys på badebroerne samt opdeling af voksen- og børneområde, og disse er blevet imødekommet. Planen er, at byggeriet starter op i efteråret 2019, så det ikke forstyrrer årets badesæson. Inden byggeriet kan gå i gang, skal byggeriets påvirkning af vandmiljøet undersøges og diverse miljøgodkendelser skal falde på plads.

Renoveringen af de to søbade er et led i Silkeborg Kommunes plan om en løbende renovering af kommunens friluftsbade. I efteråret 2018 brændte Vestre Søbad. Inden branden var der planer om at renovere søbadet, men branden havde gjort så meget skade, at der i stedet for en renovering var behov for et nyt søbad. De to søbade er udviklet i tæt samarbejde med Naturstyrelsen og tegnet af Aarstiderns Arkitekter.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt