KL til kommunerne: 'Lad være med at søge om nye frikommuneforsøg'

De første frikommuneforsøg har været så bøvlede, at KL-formand vil have ministeren til at se på ordningen.
21. JAN 2019 6.47

Papirarbejde, koordinering og ansøgninger fylder alt for meget, når en kommune ønsker at blive frikommuneforsøg. Så meget at KL ikke længere kan anbefale kommunerne at søge om at blive frikommune, oplyser DR København.

Erfaringen fra mange kommuner er, at der er alt for meget arbejde i at få projekterne op at køre i forhold til de resultater, som kommunerne ender med at få ud af dem, siger formand for KL Jacob Bundsgaard (S).

- Vi har fået så mange meldinger ind på det her fra kommunerne, at vi vil meddele ministeren, at vi ikke kan anbefale kommunerne at gå ind i flere frikommuneforsøg, før man har fundet en bedre og mere smidig måde, at gøre det her på, siger Jacob Bundsgaard, der også som Aarhus-borgmester selv har oplevet frikommuneforsøgenes besvær.

Lovgivning i flere ministerier
Et af problemerne, som kommunerne løber ind i, er, at den lovgivning, de gerne vil forsøge at frigøre sig fra et i frikommuneforsøg, er styret af flere forskellige ministerier. Og her har ministerierne, trods ambitionen om at smide tøjlerne i frikommuneforsøgene, ikke altid været lige gode til rent faktisk at gøre det, siger KL-formanden.

- Vi oplever tit, at det er vanskeligt for ministerierne at få koordineret på tværs, og det betyder, at hele opgaven med at sikre sammenhæng i de initiativer man tager, kommer til at ligge på skuldrene af kommunerne, og det gør, at der er rigtigt meget administrativt bøvl, der skal på plads, før man kan få det her til at virke, siger Jacob Bundsgaard.

'Folketingspolitikerne siger alt det rigtige'
En af de kommuner, der har oplevet at få et meget begrænset resultat ud af en stor arbejdsindsats er Roskilde Kommune, hvor socialdemokraten Joy Mogensen er borgmester.

- Jeg synes, at folketingspolitikerne er rigtig dygtige til at sige alt det rigtige. Problemet er bare, at det ikke bliver fulgt op med konkrete tilladelser til så at gøre tingene anderledes, siger Joy Mogensen.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt