Det kommunale sygefravær steg sidste år fra 12,1 dage i 2020 til 13,3 dage i 2021, hvilket er det højeste niveau siden 2008. Fraværet har været svagt stigende i flere år, viser den årlige opgørelse fra KRL, Kommunernes og Regionernes Løndatakontor.
Også i regionerne er sygefraværet steget og er nu på 12 dage om året, det højeste niveau siden 2009.
Kommunerne med størst gennemsnitligt sygefravær var (tallet angiver antal dage):
Kommunerne med mindst gennemsnitligt sygefravær var (tallet angiver antal dage):
Langtidssygefravær på over fire uger udgjorde godt en tredjedel af fraværet, nemlig 35,2 pct., og heraf stammede over halvdelen fra medarbejdere, der var sygemeldt over fire måneder. Det mest normale sygefravær er 2-7 dage - det tegnede sig for 30 pct. af fraværet.
Omkring 25 pct. af de ansatte havde intet sygefravær i løbet af året. Kvindernes sygefravær var i gennemsnit højere end mændenes, nemlig 14,2 mod 10,2 dage. For begge køn er fraværet steget over de seneste år.
Fraværet er størst hos de 60-61-årige (15,9 dage) og lavest hos de 40-49-årge (12,4 dage).
Blandt de ti største personalegrupper var sosuerne hårdest ramt af sygdom, mens akademikerne slap billigst. Gennemsnitligt antal sygedage var:
Se alle tallene hos KLR her.
Note: Tallene i KRL's opgørelse omfatter månedslønnet personale, og derfor tæller personer uden løn, fx mens de er på ulønnet barsel, ikke med. Heller ikke elever, fleksjobbere m.v. tæller med. Sammenligningen med de foregående år stammer fra Forhandlingsfællesskabet, som repræsenterer de kommunalt og regionalt ansatte.
https://www.dknyt.dkartikel/sidste-aars-kommunale-sygefravaer-var-det-hoejeste-siden-2008