Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Wammen sur på Michelin-guiden

Guiden til de højere gastronimiske luftlag nægter at bevæge sig udenfor hovedstaden. Aarhus-borgmesteren kalder til handling, så de aarhusianske restauranter kan få den anerkendelse, de efter hans gane fortjener

AARHUS: I dag dryssede Michelin-guiden en række velfortjente stjerner ud over Københavnske restauranter. Desværre afviser Michelin at bevæge sig uden for hovedstaden, når de eftertragtede stjerner skal uddeles.

For kokke med ambitioner står tildeling af en eller flere Michelin stjer-ner som det absolut ypperste, man kan opnå. Ikke kun hædres man for sin gastronomiske kunnen, men stjernerne er også den sikre vej til omtale - og omsætning.

På trods af indlysende stjerne-kandidater i provinsen afviser Michelin guiden stadig at bevæge sig uden for hovedstaden. Borgmester i Aarhus, Nicolai Wammen (S), finder Michelin's indstilling dybt beklageligt og går i brechen for en fælles aarhusiansk offensiv overfor guiden.

Han siger:

- De bedste restauranter i Aarhus har i årevis haft et meget højt gastronomisk niveau, som kunne kvalificere dem til en plads i den pre-stigefyldte Michelin-guide. Men desværre ser vi igen i år, at guidens inspektører ikke har vist interesse for de åbenlyse kvaliteter udenfor København. Aarhus har helt klart fortjent sin plads på det gastronomiske verdenskort.

- Jeg vil derfor nu tage initiativ til sammen med branchen, VisitAarhus, Cityforeningen og andre gode kræfter i Aarhus at få nedsat en arbejdsgruppe, så alle muligheder bliver undersøgt. Målet er at få Michelin-stjerner til Aarhus, så vores dygtige restauratører kan få den anerkendelse, de har fortjent - og som kan give byen øget opmærksomhed og omsætning, siger altså birgmestgeren.

Nicolai Wammen understreger, at et øget fokus på det høje gastronomiske niveau i Aarhus også vil styrke byen i det igangværende arbejde med at styrke byens brand nationalt og internationalt.

mou