Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vi er ramt af historisk jobtørke

Aldrig før har det været så svært at finde arbejde gennem Jobnet.dk som netop nu. Det rammer især udkantsområderne og det offentlige
KORT NYT24. AUG 2011 8.10

Beskæftigelsesministeriets store jobportal rummer så godt som alle stillingsannoncer i det offentlige og et hav af private job, men måned for måned skrumper jobbene ind i forhold til sidste år. Status er, at der i gennemsnit har været 7.093 stillingsannoncer om dagen fra januar til juli på Jobnet.dk mod 7.720 i samme periode sidste år. Det svarer til at næsten hver tiende jobannonce er forsvundet, viser beregninger foretaget af Ugebrevet A4.

- Opsvinget er aflyst. Både den private og den offentlige sektor er frosset til. Der er en meget lille personaleomsætning. Folk undlader at søge nyt job under krisen, fordi det er mere sikkert at beholde det job, som man har, siger arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet.

For de nyuddannede er situationen særlig slem, siger Kurt Houlberg, programchef i Anvendt Kommunal Forskning, AKF, og ekspert i arbejdsmarkedet. Når et job endeligt bliver slået op, taber de nyuddannede ofte jobkampen til ansøgere med erhvervserfaring.

lcl